reus.cat
lupa
teatres de reus
Reus ciutat de teatres

Teatres de Reus

Programació

La Cenerentola - La Ventafocs de G. Rossini

Cicle Òpera a Catalunya

Fortuny Dia 12/11/2019 - 20:30 h

La Cenerentola - La Ventafocs
de G. Rossini

Òpera en dos actes (Sobretitulada en català).

Text de Jacopo Ferretti, basat en part del conte de Charles Perrault i en part en el llibret de Charles-Guillaume Éttienne per al compositor maltès Niccolò Isouard. 

L'òpera va ser estrenada al Teatro Valle de Roma el 25 de gener de 1817, amb Rossini com a director d'orquestra i amb un mes de retard. L'òpera fou rebuda amb l'hostilitat i va estar plena de contratemps, i diversos números musicals van ser despietadament escridassats pel públic, encara que res comparable a l'estrena d'Il Barbiere.

 Malgrat la seva falta d'èxit en l'estrena, com Rossini havia profetitzat des del principi amb les paraules «Abans que acabi el carnaval, al públic els encanta Cenerentola», aquesta òpera es va convertir ràpidament en una peça molt popular que es va realitzar a tot el món, en el sentit més veritable de l'expressió: el 1818 a Barcelona, el 1820 a Viena i Londres, el 1822, a París, el 1825 a Berlín i Moscou, el 1826 a Buenos Aires i Nova York, i el 1844, fins i tot a Austràlia.

 

FITXA ARTÍSTICA

Cor Amics de l’Òpera de Sabadell i Orquestra Simfònica del Vallès
Solistes: Carol García, César Cortés, Carles Pachón, Fernando Álvarez, Elisa Vélez, Anna Tobella, Marc Pujol.
Director d’orquestra i cor: Daniel Gil de Tejada
Director d’escena: Pau Monterde
Assistent de la direcció d’escena: Miquel Gorriz
Escenografia i vestuari: Elisabet Castells
Il·luminació: Nani Valls
Vestuari: AAOS

Producció: Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell per a Òpera a Catalunya, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura. Fundació Banc Sabadell, Ajuntament de Sabadell i Ministerio de Cultura. INAEM

 Durada:3 hores i 10 minuts

 

 


Preu: 48 - 28 - 15