reus.cat
lupa
teatres de reus
Reus ciutat de teatres

Teatres de Reus

Programació

In memoriam (Teatre Bartrina)

A càrrec de l'Orquestra Camerata XXI

Bartrina Dia 17/05/2015 - 18:00 h

http://www.camerata-xxi.org/

Direcció i violí: Marta Cardona
Oboè: Òscar Diago 

Camerata XXI vol dedicar el programa a la memòria de les víctimes del feixisme a la segona guerra mundial de la que el proper mes de maig celebrem el 70è aniversari.

Chamber Symphony Op.110 escrita a Dresden l'octubre de 1960, en tant sols 3 dies, i inspirada en la visió de la ciutat - "caminava entre la ruïnes de Dresden, sacsejat per les escenes de devastació, " l'obra porta la dedicatòria: "En memòria de les víctimes del feixisme i la guerra".

Mentre el caràcter de la composició reflecteix en si mateix aquesta dedicatòria, l’obra és clarament autobiogràfica i així ho deixa escrit Shostàkovitx en una carta publicada recentment al seu amic Isaak Glikman: "Em dedico aquesta obra a mi mateix".

La composició és un testimoni de la increïble habilitat de Shostakovich en només uns pocs compassos per crear un món emocional complet amb moments d'alleujament i esperança, on domina la força brutal de l’agonia i la dolçor amarga tant ben descrita per Shostakovich a través d’un irreverent vals. El cinquè moviment és la total acceptació d'un destí tràgic.

L’obra és una de les més poderoses i completes declaracions mai expressades en música.

L’obra de Lluís Benejam, Elegia sobre un tema incaic és cisellada com una petita joia, amb el detall necessari però també amb la perspectiva lògica d'una estructura, les proporcions de la qual podem percebre perfectament gràcies a la cura de tots els elements del llenguatge musical que el seu autor ha sabut combinar amb honradesa i eficàcia, sense concessions fàcils ni pretensions grandiloqüents, a la recerca d'una atmosfera llunyana que s'esvaeix tal com se'ns ha presentat.

Durada: 75 minuts

Preu: 15€ / 12€ / 9€ (sense descomptes)
agenda teatres de reus